Tuesday, October 25, 2011

HUDUD HANYA MAINAN RAIH UNDI PILIHARAYA

ISU UNTUK MELAKSANAKAN HUKUM HUDUD HANYA SEKADAR TIPU HELAH PEMBANGKANG.Isu Hudud ini bukalah pertama kali di bangkitkan oleh pemimpin-pemimpin PAS, hairanya Pas telah memerintah Negeri Kelantan puluhan tahun, kenapa Hukum Hudud ini tak di laksanakan? Dan kenapa tiba-tiba Hukum Hudud ini di bangkitkan pada waktu ini? Kalau kita ambil kira apa yang telah di katakan oleh Nik Aziz Nik Mat :“KEADAAN KELANTAN SUDAH LAMA KONDUSIF UNTUK PELAKSANAAN HUKUM HUDUD DAN INI TERBUKTIKAN MELALUI TIGA ASAS AGAMA YANG DILAKSANAKAN DALAM PENTADBIRAN KERAJAAN NEGERI IAITU UBADIAH, MASULIAH DA ITIQAN.”

“SEBENARNYA HUKUM HUDUD, SELAIN MEMPUNYAI MEKANISME UNTUK MELAKSANAKANNYA IAITU MEREKA YANG MEMPUNYAI ILMU MENCUKUPI DALAM BIDANG BERKENAAN IAITU KADI DAN HAKIM, TANPA MEMBABITKAN ORANG POLITIK”.Sekiranya apa yang di nyatakan oleh Nik Aziz benar, bahawa keadaan di Kelantan sudah lama kondusif. Soalan nya, kenapa dari dulu lagi tak di laksanakan Hukum Hudud, kan PAS yang memerintah Negeri Kelatan? kenapa baru sekarang di bangkitkan kembali isu ini. Semasa PRU 12, 2008 perkara hudud ini telah di bangkit kan untuk mendapat sokongan orang Islam, selepas itu perlaksanaan hukum hudud tidak lagi kedengaran , dan tiba-tiba apabila kita sudah hampir ke PRU 13. Kali terahkir isu hudud ini di bangkitkan adalah dalam Kempen PRU 12 di dalam program “JOM SERTA PAS” yang di adakan di Shah Alam pada 28hb Dis 2008, Prisiden Pas Haji Hadi telah berkata:“PELAKSANAAN HUDUD SEPERTI YANG DI PERINTAHKAN DI DALAM AL-QURAN ADALAH UNTUK ORANG ISLAM”.

“MASYARAKAT BUKAN ISLAM TIDAK PERLU BIMBANG, KERANA JIKA HUKUM HUDUD DILAKSANAKAN DI NEGARA INI, MEREKA BOLEH MENGIKUT UNDANG-UNDANG MEREKA SENDIRI”.

“PAS TIDAK PERLU TERANGKAN KERANA UNDANG-UNDANG TIADA KENA MENGENA DENGAN ORANG ORANG BUKAN ISLAM.

ADAKAH INI SEKADAR UNTUK MENCANANG KEMBALI ISU PERLAKSANAAN HUKUM HUDUD DI KELANTAN SEMATA-MATA UNTUK MENDAPATKAN SOKONGAN KEMBALI MENJELANG PRU 13? ADAKAH PAS JUGA MENGEKSPLOTASI ISU HUDUD UNTUK MENGALIHKAN KEMARAHAN RAKYAT DALAM ISU KOMUNIS YANG DI TIMBULKAN OLEH TIMBALAN PRESIDEN PAS MAT SABU.

“PELAKSANAAN HUDUD SEPERTI YANG DI PERINTAHKAN DI DALAM AL-QURAN ADALAH UNTUK ORANG ISLAM”.

“MASYARAKAT BUKAN ISLAM TIDAK PERLU BIMBANG, KERANA JIKA HUKUM HUDUD DILAKSANAKAN DI NEGARA INI, MEREKA BOLEH MENGIKUT UNDANG-UNDANG MEREKA SENDIRI”.“PAS TIDAK PERLU TERANGKAN KERANA UNDANG-UNDANG TIADA KENA MENGENA DENGAN ORANG ORANG BUKAN ISLAM.

selepas PRU 12 perlaksanaan hukum hudud tidak lagi kedengaran , dan tiba-tiba apabila kita sudah hampir ke PRU 13, isu hudud ini di bangkitkan kembali oleh PAS. Yang kita dengar, PAS menggugurkan perjuangan mereka dari Negara Islam kepada Negara Kebajikan.INI SATU HELAH PAS, DAP DAN PKR MENGEKPLOTASI UNTUK MENCANANG KEMBALI ISU PERLAKSANAAN HUKUM HUDUD DI KELANTAN SEMATA-MATA UNTUK MENDAPATKAN SOKONGAN KEMBALI MENJELANG PRU 13 DAN MAHU MENGALIHKAN KEMARAHAN RAKKYAT PADA ISU-ISU SEPERTI MAT SABU TENTANG KOMINIS, ISU GEREJA, ISU KRISTIAN DI PENANG, ISU TUKAR JALUR GEMILANG OLEH DAP DAN ISU LIWAT DAN VIDEO SEKS ANUAR IBRAHIM.

KITA HARUS INGAT PIHAK PAS SANGGUP MENGUGURKAN PRINSIP PERJUANGAN MEREKA KENEGARA KEBAJIKAN DEMI UNTUK BERSAMA DAP DAN PKR, DENGAN MATLAMAT MEREKA KE PUTRAJAYA.
KITA WAJIB MENCABAR PAKATAN RAKYAT MASUKAN ISU PERLAKSANAAN HUDUD DALAM MANIFESTO MEREKA JIKA MEREKA IKHLAS DAN JUGA MEMBUAT KENYATAAN TERBUKA MENYOKONG MAT SABU DALAM ISU KOMINIS.Kalau di lihat pada carta di bawah ini maka kita bagaimana PAS nak mendapat 2/3 majority untuk melaksanakan Hukum Hudud sekiranya mereka berjaya menawan Putrajaya.

UNTUK MELULUSKAN HUKUM HUDUD DI PERINGKAT NEGARA IANYA HARUS MENDAPAT 2/3 UNDIAN DI DALAM PALIIMEN SEBELUM IA BOLEH DI JADIKAN UNDANG-UNDAN NEGARA. MAKA DENGAN CARTA YANG KITA LIHAT DI ATAS ADAKAH HUDUD INI BOLEH DI LAKSANAKAN. BOLEHKAH PAS DAPATKAN SOKONGAN DARI DAP DAN PKR?KALAU LAH PAS IKHLAS DAN SIRIUS INGIN MELAKSANAKAN HUKUM HUDUD, MAKA MEREKA BOLEH MELAKSANAKAN DI PERINGKAT NEGERI KELANTAN. TAPI SOAL NYA PAS SUDAH PULUHAN TAHUN MEMEGANG NEGERI KELANTAN, MENGAPA HUDUD MASEH LAGI SEKADAR DI CANANGKAN?, MENGAPA TAK DI LAKSANAKAN..........................?

HUDUD NI SEKADAR MAINAN NAK RAIH UNDI..
Post a Comment