Sunday, December 18, 2011

KEBEBASAN BERSUARA DAN HAK BERSUARA, APAMACAM SKANG..Rancangan asal ialah perhimpunan di Dataran Merdeka. Tapi penganjur tidak menjangka ada acara Drifting yang sedang bnerlangsung. Jadi perubahan dilakukan dimana perarakan dilakukan dari Masjid Jamek melalui Jalan Raja Laut menuju ke Maju Junction dimana terletak Pejabat Suhakam.Jumlah demonstrasi dianggarkan 100 orang sahaja. Selepas memorandum diserahkan kepada wakil Suhakam, ramai dikalangan wakil media telah beredar kerana menjangkakan aturcara berakhir disitu sahaja. Rupa2 nya sebahagian daripada pendemo telah meneruskan agenda mereka dengan menuju ke PWTC. Disana mereka dikhabarkan telah menurunkan bendera umno dan juga gambar PM Najib Razak.

KINI PERGERAKAN PEMUDA PJ UTARA BANGKIT DAN BERSUARA DALAM ISU NI, SKANG KAMI JUGA GUNAKAN KEBEBASAN BERSUARA DAN HAK BERSUARA..KENAPA PULAK DEPA LAK MARAH BILA KITA BERSUARA,SENDIRI PIKIR LAR..

BAYANGKAN SEBAGAI TUAN RUMAH DISAMBUT BAIK OLEH YB SAIFFUDIN ABDULLAH UNTUK MENERIMA MEMORANDUM MAHASISWA , TAPI BILA DIBERIKAN PEHA KANAN NAK PEHA KIRI PULA..PI TURUNKAN BENDERA GAMBAR YAB DS NAJIB, INI YANG MENDATANGKAN KEMARAHAN..POKOK TIDAK AKAN BERGOYANG JIKA TIADA ANGIN NYA.

KAMI BANGKIT KERANA PERBUATAN SI ADAM ADLI YANG KURANG AJAR..ITU ADALAH PERKARA ASAS.
Post a Comment