Wednesday, January 4, 2012

Pencapaian Akademik Pelajar Terlibat Demo #UPSI Didedahkan...

Inikah Yang Di Angkat Sebagai IKON Mahasiswa..BONGKAR, Baru Kita Tahu Kebenaran. Alhamdulilah Hari Ni Terbuka Jua Akan Kebenaran Siapa Mahasiswa Yang Di Angkat Sebelum , Kepala2nya Semua Terbukti Gagal Sebagai Mahasiswa Terutama Dalam Pendidikan Akhirnya Jelas Di Lihat Kini Mereka Hanya Di Guna Pakai Oleh Pihak Yg Tidak Mementingkan Masa Hadapan Generasi Muda Tetapi Hanya Mengunakan Mereka Utk Kepentingan Politik . Allah Swt Telah Buka Akal, Fikiran Dan Mata Utk Menilai Kebenaran Bagi Masa Hadapan. Pintu Untuk Berubah Masih Terbuka Luas.Nama : Ahmad Syukri Che Ab Razab
Umur : 27 tahun

Bekas pelajar Universiti Malaysia Sabah (UMS). Diberhentikan kerana pencapaian akademik kurang memuaskan. Meneruskan pengajian di Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS). Namun tidak menghabiskan pengajian kerana aktif dalam poltik kerana pencapaian akademik kurang memuaskan.Nama : Ahmad Syukri Bin Kamaruddin
Umur : 22 tahun

Bekas pelajar Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS). Tidak menghabiskan pengajian kerana terlalu sibuk berpolitik dan pencapaian akademiknya kurang memuaskan.
Kini bekerja sebagai pegawai khas Ahli Parlimen Subang R. Sivarasa
Nama : Shazni Munir Bin Mohd Ithnin
Umur : 25 tahun

Bekas pelajar Ijazah Sarjana Muda Sains Gunaan dengan Pengajian Islam, Universiti Malaya. Ditamatkan pengajian kerana pencapaian kurang memuaskan (CGPA bawah 2.0)Nama : Ahmad Syukri Che Ab Razab
Umur : 27 tahun

Bekas pelajar Universiti Malaysia Sabah (UMS). Diberhentikan kerana pencapaian akademik kurang memuaskan. Meneruskan pengajian di Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS). Namun tidak menghabiskan pengajian kerana aktif dalam poltik kerana pencapaian akademik kurang memuaskan.

Kesimpulan :
Mereka adalah pelajar-pelajar IPTA pro-pembangkang yang gagal di IPTA. Tetapi selepas diberhentikan pengajian di IPTA kerajaan Negeri Selangor memberikan mereka 'full scholarship' untuk belajar di IPTS milik kerajaan negeri Selangor.
Kerajaan negeri Selangor dikatakan menggunakan mereka untuk menjayakan agenda gerakan politik pembangkang di kalangan pelajar-pelajar junior.

Adakah para mahasiswa di luar sana ingin menjadikan mereka yang GAGAL ini sebagai Ikon?

Mereka terbukti telah gagal dalam pengajian disebabkan terlalu gila berpolitik. Sehinggakan diberhentikan pengajian di IPTA dek pencapaian akademik mereka yang tidak memuaskan?

Kita Punya Akal Dan Fikiran Untuk Menilai Bukan..Adakah Kita Mahu Jadi Seperti Mereka Atau Menjadi kebanggaan Keluarga Dengan Berjaya Dalam Pendidikan.
Post a Comment