Thursday, April 10, 2014

Ds Zahid Mohon Dgr CadanganInfo@KesatriaMuda

Hari Ni..Semua Bercerita Ttg 1000org Berbangsa Cina Yg Dahulu Nya Mengoyakkan Passport Malaysia Kerana Yakin Dapat Kerakyatan UK Dimana Akhirnya Gagal, Malah Permohonan Mrk Beberapa Negara Juga Ditolak..

Kini Dah Tersepit Nak Balik Malaysia Kembali..Apa Pandangan Rakan2? 

BAGI SAYA TINDAKAN TEGAS UNDANG2 HARUS DIAMIK DAHULU ATAS PERKARA YG DILAKUKAN..

KEMUDIAN HARUS JALANI KURSUS WARGANEGARA SEPERTI TAHU PERLEMBAGAAN NEGARA, LAGU NEGARA, RUKUN NEGARA , MENGANGKAT PEPERIKSAAN KEWARGANEGARAAN SERTA HARUS LULUS DAN LULUS PUN BERIKAN STATUS PENDUDUK TETAP DAHULU SELAMA 15-20TAHUN SEBELUM LULUSAN KEWARGANEGARAAN .


#Semoga Cadangan Saya, Ini Sampai Pada YB Ds Zahid Hamidi Selaku Menteri Dalam Negeri.ARMAND AZHA Hj ABU HANIFAH
EXCO PEMUDA UMNO MALAYSIA
Pengerusi Briged Kesatria Muda

1 comment:

panglima perangcyber said...

TUDUHAN ZAHID HAMIDI MEMBERI KERAKYATAN KEPADA 1,000 ORANG PEMEGANG BRITISH OVERSEAS CITIZEN (BOC) ADALAH DUSTA BELAKA!

1. Zahid Hamidi tidak pernah mengeluarkan sebarang surat rasmi untuk menganugerahkan kerakyatan kepada pemegang pasport BOC yang telah sengaja melucutkan kerakyatannya di Malaysia.

2. Jumlah yang didakwa seramai 1,000 orang seperti yang dilaporkan oleh media sosial juga adalah satu penipuan besar. Setakat ini, hanya tiga individu pemegang passport BOC yang telah diterima pulang oleh kerajaan Malaysia, itu pun dengan hanya diberi kemudahan Pass Residen.

3. Apakah kita semua mengetahui tentang status Pass Residen?

4. Pemegang Pass Residen boleh menetap selama 10 tahun di Malaysia namun tidak layak menjadi warganegara dan tiada hak untuk mengundi di dalam pilihanraya. Pendek kata, Pass Residen adalah status paling bawah hatta dibawah Permanent Residen sekalipun lebih tinggi kedudukannya.

5. Pass Residen ini akan dikeluarkan hanya untuk membolehkan pemegang passport BOC berada di Malaysia secara sah, selaras dengan peruntukan perundangan iaitu Peraturan 16A, Peraturan Peraturan Imigresen 1963.

6. Pemberian Pass Residen ini atas dasar Hak Asasi Manusia kerana Malaysia memberikan kemudahan Imigresen kepada semua sama ada rakyat Malaysia atau bukan rakyat Malaysia.

7. Zahid Hamidi tidak pernah mengkhianati kepercayaan yang diberikan bangsa Melayu kepadanya malah beliau seorang pemimpin yang tegas dan menjaga hubungan diplomatik antarabangsa.
Untuk hebahan dan sebaran