Friday, April 22, 2011

ISU Nasi Lemak, Isu Peniaga Kecil Melayu.Salam Sahabat2 Yg Dihormati,

Apa pendapat saudara tentang pengawalan jualan nasi lemak di sekolah?

Zaman Sekolah Dahulu, Saya Rasa Ramai Diantara Kita Hari2 Bantai Nasi Lemak.. Dlm Masa Yang Sama Samada Sedar Atau Tidak Sebenarnya Kita Membantu Perniaga2 Kecil Melayu.Bukan Nak Jadikan Isu Ini Isu Pemikiran Sempit Tetapi Lebih Memeritkan Cadangan Ini Dibawa Oleh NGO2 Bangsa Cina, Dimana Kita Tahu Rata2 DiSekolah2 Majority Tidak Mengusahakan Makanan Tersebut Oleh Org Melayu Tetapi Org Cina Sendiri.Adakah Kita Nak Peluk Tubuh Jer Bila Makcik Kantin Terpaksalah Jual Fishball Je Nanti, Lama2 Kedai Pun Tapau, Hilang Sumber Pendapatan Peniaga Kecil Org Melayu..

Skang Org Melayu Tak Berani Nak Pertahankan Hak Termasuk Isu2 Kecik Ni Kerana Takut Di Gelar Racist , Perkauman , Pemikiran Sempit Dan Kolot.
Walau Sebenarnya Ianya Harus Di Perjuangkan Dan Di Pertahankan.Harap Mana2 Yg Berjawatan Dan Beramanah Yg Kuat Laungkan Nak Bantu Melayu Saya Minta Boleh Suarakan

Agar Teman2 Dan Sahabat Kita Sedar Apa Yang Berlaku Kini Rata2 Ramai Yang Tak Ambil Peduli Mungkin Rasanya Isu Ini Remeh..Namun Impak Yang Besar Bakal Menanti Peniaga2 Kecil Kita Ini, Jika Bole Para Pemimpin Perjuangkan Juga Nasib Peniaga2 Kecil Melayu Di Pasar2 Malam, Pasar2 Uptown, Pasar Pagi Dan Pelbagai Lagi Yg Kita Lihat Majoritinya Adalah Org2 Melayu.

Saya Kini Bukan Lagi Mengetuai Mana2 NGO, Seharusnya Suara2 Lantang Harus Bangkit Perjuangkan Isu Ini.Ramai Jugak Pemimpin Masa Kini Jadi Pemimpin Hebat Pun Ngan Makan Nasi Lemak Masa Waktu Sekolah Dahulu. Tak Der Pun Masalah.

Suara Kan Hak Kebebasan Berniaga Kpd Kaum Sederhana Dan Peniaga kecil!
Saya Ngan Rendah Diri Harap Ada Pihak Dapat Bangkitkan Isu Peniaga Kecil Melayu Ini, Sekian Wasalam.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone
Post a Comment