Tuesday, February 7, 2012

HINDRAF SAMAN RM55BILLION PMTAK HABIS-HABIS MAINAN POLITIK MURAHAN HINDRAF NI.

BILA DEKAT PILIHANRAYA JER MULA LAR NAK BUAT PERPECAHAN DALAM KAUM INDIA DI NEGARA NI. STRATEGI PECAH DAN PERINTAH DIBUAT MASA 2007 SEBELUM PRU12 YANG LALU UTK PECAH BELAH KAN KAUM INDIA UNTUK PASTIKAN KEMENANGAN PADA PIHAK PR.

KELAKAR BILA PR MEMERINTAH BEBERAPA NEGERI SELEPAS PRU12, RATA2 KITA LIHAT SEMUA JANJI2 MANIS MEREKA PADA KAUM INDIA HANYALAH RETORIK SEMATA DAN TIDAK DITUNAI MALAH TERUS MENEKAN KAUM INDIA. KITA LIHAT SAHAJA SEJARAH 3TAHUN PEMERINTAHAN PR DINEGERI2 INGAT KG BUAH PALA, KEDAI2 MAKAN DI TAMAN PELANGI, PENDUDUK KAMPUN ASAM, MASALAH TANAH DI SELANGOR KHUSUSNYA DI IJOK..PELBAGAI LAGI..TAK SETTLE2.BACA ARTIKEL DIBAWAH, LUPAKAN MEREKA KERAJAAN BARISAN NASIONAL LAH YANG BANTU BUAT SEKOLAH2 KEBANGSAAN INDIA DAN PELBAGAI BANTUAN PENDIDIKAN, EKONOMI, SOSIAL DI BANTU OLEH KERAJAAN PADA KAUM INDIA SEJAK DAHULU HINGGA KINI.

LIHAT BERAPA RAMAI PEGUAM DAN USAHAWAN INDIA DINEGARA KITA, SALAH SEORANGNYA ADALAH PEMIMPIN HINDRAF SENDIRI MALAH RAMAI PEGUAM2 YANG DALAM PR, APA PENDIDIKAN MEREKA SEJAK KECIL HINGGA BERJAYA BUKANKAH DIBAWAH PEMERINTAHAN KERAJAAN BARISAN NASIONAL?

INILAH CONTOH TERBAIK "KACANG LUPAKAN KULIT"

BARISAN NASIONAL TETAP TEGUH KERAJAAN YANG AKAN TERUS BANTU RAKYAT, BUKAN KERAJAAN YANG TAU BERCERAMAH KEHULU HILIR TAPI SEKADAR TONG KOSONG SAHAJA.

KITA PUNYA AKAL DAN FIKIRAN UNTUK MENILAI , MANA YANG BAIK DAN MANA YANG CAKAP2 TAPI SATU APA PUN TAK DER..

BARISAN NASIONAL PILIHAN TERBAIK.

SILA BACA ARTIKEL YANG DI PETIK DRPD KLPost.KUALA LUMPUR 7 Feb. - Barisan Bertindak Hak-Hak Hindu (HINDRAF) bakal menfailkan saman terhadap Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan Menteri Pelajaran Tan Sri Muhyiddin Yassin berjumlah RM55 billion.

Saman ini didakwa atas tuduhan diskriminasi Kerajaan pimpinan Pengerusi BN itu terhadap bekas penuntut sekolah Tamil oleh kerajaan dan sektor swasta selama 55 tahun.Perkara ini disahkan Pengasas Badan Bukan Kerajaan itu yang menjelaskan mereka akan memohon mahkamah mengeluarkan perintah supaya kesemua 523 sekolah Tamil ditaja sepenuhnya oleh kerajaan, setiap sekolah diberikan 10 ekar tanah dan sebuah kampus khas melatih guru India diadakan di Universiti Malaysia."Kami sudah minta, dan minta, dan minta perkara itu ratusan kali," kata Uthayakumar yang turut mengedarkan risalah mencari sokongan di tengah-tengah perayaan Thaipusan di Batu Caves hari ini

P.Uthayakumar dan M.Manoharan juga menjelaskan, saman tersebut bakal difailkan pada hari Khamis ini di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur.Barisan Bertindak Hak-Hak Hindu (Hindraf) hari ini berkata akan memfailkan saman terhadap lelaki pertama dan kedua Malaysia itu di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada pagi Khamis.

Pengasas bersama Hindraf P Uthayakumar dan peguam M Manoharan berkata, mereka akan memohon mahkamah mengeluarkan perintah supaya kesemua 523 sekolah Tamil ditaja sepenuhnya oleh kerajaan, setiap sekolah diberikan 10 ekar tanah dan sebuah kampus khas melatih guru India diadakan di Universiti Malaysia.

Mereka juga menuntut ganti rugi RM55 bilion setahun untuk dakwaan 55 tahun diskriminasi terhadap bekas penuntut sekolah Tamil oleh kerajaan dan sektor swasta.

*HABIS SEGALA SEKOLAH YANG DIKATAKAN OLEH BELIAU , KERAJAAN MANA YANG BANTU BINA KALAU BUKAN BARISAN NASIONAL..TAU CAKAP JER DEPA NI ADEIIIII...
Post a Comment