Monday, October 8, 2012

Tun Mahathir Buktikan Pemimpin Melayu Hebat DiDunia

Tun M Bukti Pemimpin Melayu Hebat Di Mata Dunia

Kejayaan negara menangani krisis kewangan dunia yang turut melumpuhkan sektor perbankan Amerika Syarikat (AS) dan Eropah pada tahun 1997 dengan formula tersendiri membuktikan bahawa pemimpin Melayu hebat dalam bidang ekonomi dan politik.


Pengerusi Felcra Berhad, Datuk Tajuddin Abdul Rahman berkata, formula yang diperkenalkan oleh bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad yang dikritik hebat bukan sahaja AS tetapi juga Tabung Kewangan Antarabangsa (IMF) dan Bank Dunia ketika itu, kini mula diguna pakai oleh mereka.


Menurutnya, adalah tidak wajar orang Melayu dicemuh serta dipersenda oleh pihak lain seolah-olah sudah hilang punca dan maruah kerana mereka telah terbukti berjaya melaksanakan pemerintahan dan kepimpinan yang diakui terbaik oleh dunia."Orang Barat sekarang meniru formula ekonomi Dr. Mahathir dalam menghadapi krisis kewangan dunia. Itu menunjukkan kehebatan pemimpin Melayu dalam bidang ekonomi."Dalam erti kata lain, orang Melayu berjaya melaksanakan pemerintahan, kepimpinan bukan hanya dalam negara tetapi juga dunia dan kita akan terus menjadi yang terbaik dari semasa ke semasa," jelasnya.
Beliau Terima kasih, Tun Dr Mahathir!


TAHUKAH ANDA??1. Dia lah yang menggerakkan negara islam yang lain untuk membantu Bosnia & Herzogovinia ketika umat islam disana disembelih oleh pengganas Serbia.2. Dia juga lah yg menghantar ratusan komando Malaysia yang dibawa masuk secara sulit ke Bosnia untuk membantu saudara seIslam ketika era pencerobohan dan pembunuhan beramai-ramai umat Islam di Bosnia ketika itu. “Kalau negara Arab ini tidak datang membantu, kita hantar sahaja askar kita,” - Tun Mahathir.
3) Dia juga lah berpakat dengan kerajaan Sultan Brunei menyediakan jumlah dana yang berjuta dollar untuk membeli senjata dan peluru anti kereta kebal untuk tentera Islam Bosnia.4) Dia lah yang pernah menangis ketika melawat Bunker yang menjadi pejabat Yasser Arafat di Palestine.5) Dia juga lah pemimpin islam yg Yasser Arafat hubungi meminta bantuan dan pertolongan ketika diserang oleh rejim zionis.6) Dia juga lah yg mempertaruhkan nyawa isterinya,Tun Dr Siti Hasmah menaiki pesawat ke Baghdad membawa bantuan kemanusiaan kepada umat islam demi untuk melepaskn sekatan Amerika Syarikat.7) Dia lah yang digelar MahaFiraun dan dia jugalah yang lantang mengutuk kekejaman Yakjuj Makjuj / Zionis ke atas umat islam serta mempertahankan islam dimata dunia.8) Dia lah yang berusaha keras, tak hanya duduk berdoa tanpa berbuat apa2.9) Dia lah yang ketika saudara islam yang berlainan parti mendoakan kecelakaan untuknya. Tapi dia diizin oleh Allah SWT masuk ke dalam KAABAH.10) Dia jugalah pernah ditembak dan mengorbankan jawatan tertinggi yang beliau ada bagi menyelamatkan umat Islam di Bosnia.Malah beliau kini dianggap sebagai seorang pemimpin dunia yang berjaya meskipun memimpin sebuah negara yang kecil. Beliau bukan hanya berjaya Memerdekakan negaranya dari semua segi, tetapi berusaha memerdekakan negara-negara lain dari belenggu falsafah pembangunan yang dijana dari barat yang jelas muflis idealistiknya..
Siapa dia? Ya.. dialah..

TUN DR MAHATHIR BIN MOHAMAD,


Bekas PERDANA MENTERI MALAYSIA 


Manusia Yang Dihormati UMAT ISLAM, PEMIMPIN ISLAM Dan Bukan Islam Seluruh Dunia. Thanks Tun!

1 comment:

a'inroyafaa said...

tiada kata secantik bahasa utk kupuji kepimpinannya. beliau tiada gantinya.