Friday, June 19, 2015

GUAN ENG "PELACUR POLITIK"


Assalamualaikum dan salam 1perjuangan sahabat2 yg saya hormati,

Didalam bulan ramadan, dikala umat islam menyambutnya dengan perasaan bersyukur dan kesabaran, sepertimana dituntut oleh agama islam.


Tercetus satu isu di Pulau Pinang dimana Ketua Menterinya Lim Guan Eng mengarahkan merobohkan tulisan UMNO dikawasan pejabat UMNO Negeri Pulau Pinang. Isu ini kini tersebar dimedia2 sosial dan telah menyemarakkan api kemarahan orang2 UMNO bukan sahaja di Pulau Pinang malah seluruh negara.

Bagi saya tindakan Guan Eng melakukan ini ibarat "PELACUR POLITIK" untuk mengalihkan isu utama iaitu perpecahan didalam PAKATAN.


Cara beliau ini boleh ibarat perangai Tentera Israel Laknatullah yang akan menyerang bumi GAZA tiap kali bulan ramadan utk menguji kekuatan dan kesabaran umat islam dalam bulan ramadan. 


Adakah beliau mahukan umat islam hilang pegangan dan kesabaran pada bulan yang mulia ini dengan menunjukan kuasa beliau sebagai Ketua Menyeri Pulau Pinang tanpa mengambil peduli sensitiviti umat islam terutama buat orang UMNO. 


Kalau ianya pun tulisan dikawasan tersebut belum mendapat kelulusan kerajaan tempatan, bukankah ianya boleh dibincangkan antara pihak UMNO Pulau Pinang dan Kerajaan Tempatan utk mendapatkan kelulusan, atau pun boleh mengeluarkan saman amaran. Tetapi kerajaan negeri mengambil pendekatan yg tidak demokratik langsung. Jelas disini DAP bukan sebuah parti politik yg Demokratik tetapi lebih kerah parti politik "KUKUBESI" ibarat "Israel Laknatullah"

Bagi saya GUAN ENG adalah "PELACUR POLITIK" yang takut dengan bayang2 sendiri.

Pada kepimpinan Barisan Nasional negeri2 baik kita semak samada pejabat2 DAP atau rakan sekutu mereka mempunyai kelulusan atau tidak untuk menaikkan papan2 tanda baik dipejabat mereka atau dikawasan mereka.

Saya mohon DBKL check logo DAP di Wenworth Hotel di Jalan Pasar mempunyai kelulusan atau tidak jika tiada, mohon pihak kerajaan tempatan utk mengambil tindakan melalui sistem undang2 yang ada.


Wahai "PELACUR POLITIK" janganlah cemari bulan ramadan ini dengan menaikan api kebencian dan buat umat islam hilang kesabaran diwaktu kita diuji utk ada sifat kesabaran dan buang nafsu kebencian pada bulan ramadan ini.

Saya doakan semoga Allah SWT berikan kesabaran, kekuatan dan keberkatan pada semua umat islam pada bulan ramadan ini.

Kita umat islam yg bijaksana ,pandai serta penuh keimanan dan kesabaran.

Selamat Menyambut Ramadan.


Armand Azha Hj Abu Hanifah
Exco Pemuda UMNO Malaysia
Pengerusi Briged Kesatria Muda
Post a Comment