Sunday, January 17, 2016

Selamat Hari Lahir Ds Ismail SabriSaya mewakili Briged Kesatria Muda Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia dan Suara Anak Muda 1Malaysia ingin mengucapkan selamat hari lahir pada individu yang saya cukup hormati serta mentor perjalanan politik saya Ds @IsmailSabri60
Ciri2 yang saya lihat secara peribadi ada pada beliau:

- Mempunyai karisma
Pemimpin yang mempunyai karisma akan memudahkan mengarahkan staf atau pengikutnya.Pemimpin yang tidak berkarisma akan kesulitan mengarahkan staf atau pengikutnya.


-Mempunyai integriti dan keikhlasan
Pemimpin harus mempunyai integriti dan keikhlasan dalam memimpin. Pemimpin harus setia terhadap nilai-nilai yang ditanamkan kepada pengikutnya.


-Mempunyai dedikasi dan visi
Pemimpin yang berdedikasi dan visi akan mengerjakan visinya dengan kerja keras dan penuh semangat. Dedikasi yang dia kerjakan akan ditularkan kepada stafnya

-Tegas mengambil keputusan
Pemimpin harus tegas dan berani mengambil keputusan secara cermat. Untuk dapat mengambil keputusan secara cermat pemimpin harus memperhatikan banyak aspek dalam memutuskan.

-Senantiasa membantu
Pemimpin yang baik harus sedia membantu memecahkan masalah yang dihadapinya. 
Bekerja tidak hanya memerintah
Pemimpin yang baik mau mengerjakan hal-hal yang dihadapi stafnya. 

-Sedia mendengar
Pemimpin yang baik harus sedia mendengarkan nadi, suara hati dan keluhan dari pengikutnya. Pemimpin tidak harus setuju terhadap pendapat dari pengikutnya, tetapi harus menghargai setiap pendapat.


Ini yang ada pada individu yang cukup saya hormati Ds Ismail Sabri. Semoga Allah SWT berkati dan permudahkan segalanya dalam perjalanan hidup dan politik utk terus berjaya.

Ikhlas
Armand Azha Hj Abu Hanifah
DSIS

No comments: